al.b.Masa makowa z białego maku Bakalland 400g gotowa masa marcepanowa rogale
Opis
Masa makowa biała o smaku marcepanowym Bakalland to gotowa do spożycia masa, którą dodasz do różnych wypieków m.in. do rogalów świętomarcińskich. Ma pojemność 400 gramów i jest umieszczona w metalowej puszcze. Dzięki temu szczelnemu zapakowaniu produkt zachowuje 36-miesięczną datę ważności. Jednak pamiętaj, że po otwarciu powinno się zużyć masę w ciągu 48 godzin i przechowywać ją w lodówce. Masa makowa biała charakteryzuje się trzykrotnym procesem mielenia maku, co wpływa na jej konsystencję, która jest idealna do smarowania oraz na elastyczność produktu. Jest to również masa, która w swoim składzie zawiera miód wielokwiatowy. Czy wiesz, czym różni się biały mak od klasycznego niebieskiego? Ten pierwszy charakteryzuje się łagodniejszym i delikatniejszym smakiem, a ziarenka są drobniejsze, kształtem przypominają nerki. Biały mak jest słodszy, a ten smak nasila się podczas pieczenia lub prażenia. Podczas obróbki pojawia się także orzechowy aromat.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.