m.KAMIS Przyprawa do żurku i barszczu białego 25 g
Opis
Kamis Kwaśna zupa, zaprawiana mlekiem albo śmietaną, gotowana na bulionie, z grzybami lub kiełbasą to przysmak północnych Słowian. Ciekawe, jak różne są nazwy na określenie podobnych potraw. Staropolski przysmak - żur - to zupa na zakwasie z żytniej mąki razowej. Podstawą białego barszczu była kiedyś kiszona roślina o tej nazwie. Dziś barszcz nie ma z nią wiele wspólnego. Biały barszcz od żuru różni się tym, że jest zrobiony na zakwasie z mąki pszennej. Jest jeszcze zalewajka, czyli ugotowane kostki ziemniaków zalane żurem. bez dodatku glutaminianu monosodowego gwarancja jakości Mieszanka przyprawowa.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.